След месец отваря врати Информационно посетителски център в Граматиково
Автор: Екип Burgas24.bg 14:59 / 15.04.2011Коментари ()570
©
На 14 май отваря врати вторият Информационно посетителски център на Природния парк в село Граматиково с новата експозиция Редки и защитени растителни видове на територията Природен парк Странджа, финансирана по Оперативна програма Околна среда 2007-2013 г., Ос 3 "Опазване на биологичното разнообразие". По същия проект започва изграждането на атрактивен туристически маршрут в района на село Младежко и иновативен за България разсадник за редки и застрашени растителни видове в м. Качул, землището на с. Граматиково.

Странджа ще гостува в София от 28 април до 1 май на фестивала Зелени дни. Очакваме всички приятели с автентични изпълнения на фолклорна група; с вкусни местни продукти - прочутите странджански манов мед и зелник; произведенията на местните занаятчии. Ще научите новите възможности за устойчив туризъм в Природния парк.
Странджа ще гостува и в Бургас на 28 - 29 април 2011 г. край Морското казино по време на Десетата юбилейна туристическа борса "Вашата ваканция"; На Първи бургаски зелен фестивал - 28 и 29 май в Морската градина.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Sled-mesec-otvarya-vrati-Informacionno-posetitelski-centur-v-Gramatikovo-247165
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.