Бургаски депутат с доклад на форум за Черноморско сътрудничество в Молдова
Автор: Екип Burgas24.bg 14:50 / 11.04.2011Коментари ()365
© Burgas24.bg
Във вторник и сряда (12 и 13 април) бургаският народен представител и член на парламентарните комисии по земеделието и горите и по бюджет и финанси Стоян Гюзелев ще участва в 37-то заседание на комитета по правни и политически въпроси към Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество в Кишинев, Молдова.

Гюзелев е заместник - председател на българската делегация. В рамките на форума той ще представи българската позиция в дискусията за ролята на парламента в законодателното подпомагане на научно-техническия прогрес. Депутатът от ГЕРБ ще запознае участниците с разработващата се в момента у нас "Национална стратегия за развитието на научните изследвания до 2020 година", чиято цел е в края на периода инвестициите в наука и експериментални разработки да достигнат 1,5 процента от брутния вътрешен продукт на страната.

Участниците в асамблеята ще бъдат запознати и с предстоящия за обсъждане нов Закон за младежта в аспекта на научно-техническия прогрес и програмите, които държавата ще разработи за обучение на младите.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaski-deputat-s-doklad-na-forum-za-Chernomorsko-sutrudnichestvo-v-Moldova-245767
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.