Поискаха отново оставката на зам.-кмета по строителство Костадин Марков
Автор: Екип Burgas24.bg 16:28 / 05.04.2011Коментари ()2031
© Burgas24.bg
Независимите общински съветници от Бургас, сред които и бившият областен лидер на СДС-Бургас Владимир Павлов поискаха за трети път оставката на зам.-кметът по строителство Костадин Марков.

Пред медиите съветниците свързаха името на Костадин Марков с новостроящ се обект намиращ се на изхода за София.Става дума за търговски център за детски стоки "Джъмбо". Според Валери Симеонов обектът се строи с множество неистински документи и без строително разрешение за строителство .

Свидетели сме на една непрекъсната непоколебимост по отношение на закононарушенията свързани със закона за устройство на територията. На вашето внимание сега искаме да представим едни изключително незаконен обект със застроена площ от 17 декара, който е пред очите на целия град, пред очите на РДНСК - Бургас и за съжаление пред очите на нашия кмет Димитър Николов, който по два пъти на ден минава покрай този обект", каза Валери Сименов. В момента обекта е на завършен груб строеж. Според съветника скандалното в случая е, че по документи този огромен строеж трябва да е построен за четири дни от 31 март до вчера. Симеонов каза, че в периода от декември до март са издадени няколко строителни разрешения, но те не се отнасят за построената сграда. Същинското разрешително за строеж на обекта е от 17 март тази година, но според закона има 14-дневен срок преди строителното разрешение да влезе в сила. В този период строителното разрешение се изпраща в РДНСК, която да направи проверка и ако няма проблеми строителството може да започне. "Затова ви казвам, че разрешителното влиза в сила от 31 март. От 31 март до вчера са изминали точно четири дни. За четири дни пред нас е изправила снага една огромна сграда с площ от 17 декара. Сградата е готова в груб строеж и е залята плочата на покрива. Може би си задавате въпроса как е допуснато това закононарушение и каква е връзката с тези, които са на власт в момента? Връзката е скрита в името на представителя на "Джамбо ЕС.Б "ЕООД. Тази фирма се представлява от Александра Николаева Михова. Това е снахата на г-н Костадин Марков. За тези, които не са запознати ще кажа, че братът на г-н Марков - Борис Марков е финансов директор на една парламентарна партия - СДС. В голяма степен за нас това обяснява тези измами и далавери, тъй като този строеж се гради от декември месец. Този строеж не беше забелязан въпреки неговите огромни размери, нито от отдел "Незаконно строителство" в община Бургас, нито от началника на РДНСК Георги Георгиев", каза Симеонов.

Според независимите съветници табелата, която е поставена пред строителния обект е с невярно съдържание. На нея е отбелязан номера на строителното разрешение № 0-123 от 15 декември 2010г. Това разрешение според Симеонов е за ограда, такава обаче не се виждала.

Освен че нямало двуметрова ограда по думите на неформалният лидер на Независимите Общинските съветници на Бургас не били одобрили и подробния устройствен план /ПУП/ на обекта. Към него трябвало да бъде изградена и пречиствателна станция, чиито води се заустване и за тази цел е необходима съгласуване с съгласува с Басейнова дирекция. Това обаче също не било направено.

Валери Симеонов, Валентин Касабов и Владимир Павлов изредиха още неуредици покрай строежа. Припомниха и други нередности, които според тях са жив пример за корупция в общинската администрация и ги свързаха с името на заместник кмета по строителството Костадин Марков

Допълниха, че са изпращали сигнали до прокуратурата и лично до министър председателя Бойко Борисов.

Валери Симеонов показа разпечатка от СМС , който получил по думите му от премиера. "Г-н Борисов в личен разговор ми обеща, че той ще вземе незабавни мерки естествено чрез кмета Николов. Изпрати ми есемес на 13 май 2010г в 14,46 ч и на него пише "До вторник е готов" - само че не се разбра до кой вторник, защото вече сме 2011 година, а Марков се е развихрил така че ни кръстоса очите. Каква е причината да не бъде отстранен г-н Марков? Пак в личен разговор ми беше обяснено, че отишъл г-н Мартин Димитров и категорично поставил условието, че ако Марков бъде отстранен от заместник-кметския пост СДС ще прекрати подкрепата за спрямо ГЕРБ. Ето така стоят нещата", каза Валери Симеонов.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Poiskaha-otnovo-ostavkata-na-zam-kmeta-po-stroitelstvo-Kostadin-Markov-244049
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.