Мобилни групи ще разясняват какво представлява приемната грижа
Автор: Екип Burgas24.bg 12:49 / 31.03.2011Коментари ()555
© Burgas24.bg
Чрез мобилни групи ще се разяснява на обществеността какво представлява приемната грижа и кой може да стане приемен родител. Създаването на такива групи е част от проект "Програма за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции", който се реализира от младежката структура на БЧК.

Виолета Радева, секретар на областната структура на БЧК каза, че самият проект вече е стартирал миналия месец, а идеята е в максимално голяма степен да се информира обществото за приемната грижа.

"От първата фокус група, която проведохме прави впечатление че хората не правят разлика между доброволната и професионалната приемна грижа. А именно тези кампанийни форми, които прави младежката структура на БЧК чрез доброволци целят именно това - осведоменост на обществото и хората, които се интересуват да се възползват от тази услуга. Целта е във връзка с приетата национална стратегия на министерството на труда и социалната политика за деинституционализиране на социалните услуги децата в максимална степен да бъдат отглеждани в домашна и семейна среда",обясни Радева. Именно след първата фокус група има много желаещи да станат приемни родители. Това според Радева е доказателство, че се действа в правилната посока за информираността на хората.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mobilni-grupi-shte-razyasnyavat-kakvo-predstavlyava-priemnata-grizha-242541
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.