Тези хранителни продукти стават токсични в микровълновата
Автор: Екип Burgas24.bg 16:53 / 18.12.2024Коментари ()1118
©
Спанакът съдържа оксалова киселина, която става токсична при повторно нагряване. Това вещество може да причини образуването на камъни в бъбреците. Спанакът също така съдържа и нитрати, които се превръщат в нитрити.

Нитритите се комбинират с химикали в червата и могат да доведат до развитие на рак. Диетолози отбелязват, че претоплянето и на чая е опасно.

То активира всички бактерии, които са били "спящи“, което означава, че има риск от чревни разстройства и отравяне. От друга страна, оризът може да съдържа бактерии Bacillus cereus, които не се унищожават при нагряване в микровълнова фурна.

Спорите им могат да навлязат в храносмилателния тракт и да причинят неприятни симптоми като диария, повръщане и спазми, пише zdrave.to.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Tezi-hranitelni-produkti-stavat-toksichni-v-mikrovulnovata-2380948
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.