Търговец: Много постепенно се вдигна цената на месото, няма и с 2 лева на килограм, но мисля, че до Коледа ще се запази | ||||||
| ||||||
В търговската мрежа в Пловдив търсенето на месо все още е слабо. Голямо пазаруване за празничната трапеза търговците очакват последната седмица преди Коледа. Традиционно, много хора предпочитат местни храни за празника. Делка Кабаджова: "Свинско за Коледа, определено свинско." Нина Ивановска: "По-скоро пържоли." Повишение на цената на месото в момента няма, казват търговци. Ако обаче има – това няма да откаже хората да си купят месо за Коледа. Латинка Петрова – управител на магазин: "От доста време цената е една и съща и такава тенденция не се очаква засега. Специално на свинското месо не съм забелязала да има повишение. По-скоро на захарни продукти, пакетажи и така." Делка Кабаджова: "Мисля, че няма да има увеличение. Много постепенно се вдигна месото, няма и с 2 лева на килограм, месото, каймите. Мисля, че няма да има някакво друго сега за Коледа." - Обикновено по празници има. От Асоциацията на свиневъдите в България заявиха, че през последния месец цената на изкупната цена на живите животни се е покачила с 4 на сто. Надяват се това да не доведе до спекула по веригата до крайния потребител. Димитър Михайлов - изп. директор на Асоциация на свиневъдите в България: "Очакването е, че това не би трябвало да доведе до някакви промени в крайните цени за потребителите, но това зависи от всички други по веригата, свързани с логистиката, търговията и т.н." Свиневъдните ферми в България са 85. Собствениците им са притеснени, защото заради чумата по овцете, секторът също е застрашен. |
Още по темата: | общо новини по темата: 205 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница |