Рецептата за постен гювеч, от който ще си оближете пръстите | ||||||
| ||||||
Необходими продукти: картофи - 5 - 6 бр. лук - 1 глава моркови - 1 бр. патладжани - 1 бр. малък тиквички - 1 бр малка грах - 1 к.ч. от консерва царевица - 1 к.ч. от консерва чушки - 1 бр. червена чушки - 1 бр. зелена домати - 3 бр. бамя - 1 шепа сол червен пипер - 1 ч.л. брашно - 1 с.л. олио Начин на приготвяне: Картофите се обелват и нарязват на едро. Слагат се на дъното на глинения гювеч. Лукът се нарязва на полумесеци, патладжанът и тиквичката на кубчета, червената и зелената чушка и морковът на едри парчета. Нарязаните зеленчуци се смесват с царевицата и граха. Прибавят се измитата бамя и доматите, нарязани на дребно. Всички зеленчуци се разбъркват и разпределят върху картофите в гювеча. Поръсва се брашно, червен пипер и сол. Прибавя се олио и се налива около една чаша и половина вода. Гювечът се пече на 220 градуса. Постният гювеч със зеленчуци е готов. източник: gotvach.bg |
Още по темата: | общо новини по темата: 14 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница |