Провеждат среща за състоянието на икономиката в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 08:00 / 25.02.2011Коментари ()642
© Burgas24.bg
Днес от 11:00 до 13:00 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се проведе среща-диалог за "Състоянието на българската икономика, преалности и очаквания през 2011 година". Това съобщават организаторите от Търговско-индустриална камара-Бургас. Срещата се провежда в отговор на проявения интерес на фирмите от Бургаския регион. Презентатор ще бъде председателят на Българската стопанска камара, Божидар Данев.

По време на форума ще бъдат дискутирани актуални въпроси на българската икономика, проблеми пред бизнеса и други, свързани с дейността на фирмите. Ще бъде представена накратко и Националната информационна система за оценка компетенциите на работната сила и възможности за участие на фирмите.
Съгласно програмата, от 14.00 ч. в същата зала на Община Бургас, ще се проведе Дискусия "Възможности за създаване на клъстър в областта на интермодалния транспорт".

Идеята за създаване на клъстър в областта на интермодалния транспорт предвижда да бъдат обединени фирми, занимаващи се със спедиция, транспорт и логистика, научни и приложни институти и административни структури, а дейността му да се съсредоточи в гр. Бургас. Чрез него се дава достъп на всички потребители да бъдат обслужвани от различни видове транспорт - пътен, железопътен, морски, въздушен, като достъпа бъде управляван от единен орган (публичен или частен).

Целта на бъдещия клъстър е модернизирането на българската транспортна инфраструктура и повишаване на нейния иновативен потенциал, развитие на пазара на комбинираните транспортни услуги, както и по-големите възможности за финансиране на тази дейност от европейски фондове и програми (вкл. оперативни програми "Конкурентноспособност" и "Транспорт", Седма рамкова програма на ЕС, "Марко Поло", "Галилео" и др.)

На срещата ще бъде обсъден и проектът на учредителните документи за създаване на клъстъра, последващи стъпки за неговото институционализиране и първите му инициативи.

За участие са поканени значими фирми, организации и институции, които имат потенциал и нтерес по темата.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Provezhdat-sreshta-za-sustoyanieto-na-ikonomikata-v-Burgas-232920
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.