Запознали се в обществената пералня, имат 58 години брак, но нямат деца
Автор: Екип Burgas24.bg 15:42 / 28.10.2024Коментари ()286
©
Доли Партън несъмнено е музикална легенда, която вече десетилетия не спират да наричат кралицата на кънтрито. С емблематичната си руса коса, голяма усмивка и невероятни сценични костюми, 78-годишната Партън си е изградила образа на вечната купонджийка, но зад кулисите тя е истински домошар и обича да пази личния си живот в тайна.

"Не излизам много навън и всъщност живея обикновен живот“, заявява тя в интервю за HELLO!. "Приличам на парти кукла, но когато не работя, съм истинска домошарка. Обичам да съм вкъщи. Обичам да готвя, да чета и да върша дребни неща вкъщи, женски неща."

Доли и съпругът й Карл Дийн са женени от 58 години. Женят се, когато тя е на 20, а той на 23 години, след като се срещат в продължение на две години. Взаимното уважение и доброто чувство за хумор Партън посочва като едни от тайните съставки на щастливия им брак.

"Съпругът ми и аз винаги сме се радвали един на друг“, добавя тя. "Обичам да правя много неща с него. Имаме малък кемпер и обичаме да пътуваме, особено в Тенеси - обичаме да излизаме само за уикенда или за еднодневни екскурзии. С него сме обиколили цялата страна.“ 

Веднага след завършването на гимназията Доли Партън напуска дома си в Севиервил, Тенеси, и се отправя към кънтри столицата на САЩ - Нешвил, за да търси късмета си и да стане звезда. В първия ден от престоя си в музикалния град 18-годишната Доли пере прането си в обществена пералня, когато покрай нея минава 21-годишният Карл Дийн с белия си пикап. Той спрял, за да ѝ каже, че ще получи слънчево изгаряне заради оскъдното си облекло, след което я заговорил, докато тя се прибирала да сгъне дрехите си.

"Първата ми мисъл беше, че ще се оженя за това момиче“, казва Карл в интервю за 50-годишнината от сватбата на двойката през 2016 г. "Втората ми мисъл беше: Господи, тя изглежда толкова добре. И това беше денят, в който животът ми започна. Не бих разменил последните 50 години за нищо на тази земя“.

Доли била "изненадана и възхитена“, че този висок, красив мъж я гледал в лицето, докато разговаряли - "рядко срещано нещо за мен“, споделя певицата - и "изглеждаше, че наистина се интересува от това коя съм и за какво говоря“.

Двамата започват да се срещат и скоро след това Доли подписва първия си договор със звукозаписна компания. Любовният живот и кариерата на Доли се развиват на бързи обороти. Когато Карл и Доли се сгодяват, майката на Карл е развълнувана да планира голяма сватба, но от звукозаписната компания молят Доли да изчака още 1 година, преди да се омъжи.

ЖЕНЯТ СЕ ТАЙНО ЗАРАДИ КАРИЕРАТА НА ДОЛИ

Две години след като се запознават, 20-годишната Доли и 23-годишният Карл се женят на тайна церемония в Рингголд, Джорджия. Те решават да направят сватбата извън Нешвил, за да избегнат излишния медиен шум, а единствените свидетели на церемонията са майките на двамата, както и свещеникът и неговата съпруга. Датата е 30 май 1966 г.

 

ТОЙ ВИНАГИ Я Е ПОДКРЕПЯЛ, НО НЕ ХАРЕСВАЛ СЦЕНАТА

Още преди Доли да стане световна звезда, става ясно, че съпругът ѝ не се интересува от развлекателната индустрия. След като я придружава на червения килим за събитие през 1966 г., Карл казва по време на пътуването към дома: "Доли, искам да имаш всичко, което искаш, и съм щастлив за теб, но никога повече не ме моли да ходя на някое от тези опасни неща!“

Само година по-късно Партън успява да пробие и да стане известна с първия си албум "Hello, I'm Dolly“.

През 58-те години, откакто са женени, Карл се е появявал публично с Доли само няколко пъти. Въпреки това тя го смята за своя "най-голям фен“.

"Той винаги ме подкрепя, стига да не се опитвам да го въвлека в това“, казва Доли пред People на премиерата за сериала ѝ за Netflix през 2019 г. "Той винаги е бил най-големият ми фен зад кулисите ... Но така или иначе, той никога не би дошъл. Предпочитам да доведа някой друг с мен, разбирате ли? Той никога не е ревнувал и от това“.

Тяхната независимост един от друг е една от тайните на дългогодишния им брак, казва Доли.

"Той си пада самотник, така че не обича да е с никого, освен с мен, когато аз съм вкъщи, тоест, той не е от хората, които излизат. Обича да живее във фермата, да се грижи за имота, както през всичките тези години, а след това просто имаме за какво да си говорим“, каза Доли пред Entertainment Tonight по-рано тази година.

ЗАЩО ДВАМАТА НЯМАТ ДЕЦА И КАК ВОДЯТ ОБИКНОВЕН ЖИВОТ В ПРОВИНЦИЯТА

Доли и Карл нямат собствени деца, за което Доли съжалява, но днес кънтри певицата е щастлива, че е станала близка с по-малките си братя и сестри (тя я четвърто дете от общо 12) и племенниците си.

 

"Сега, когато Карл и аз сме по-възрастни, често си казваме: "Не се ли радваш, че нямахме деца?“ Сега нямаме деца, за които да се притесняваме“, казва тя пред Billboard.

Затова пък Партън е изключително ангажирана с издръжката на своето голямо семейство, както и с различни благотворителни дейности, свързани с деца. Когато звездата не е ангажирана с правене на музика и благотворителност, тя се наслаждава на свободното си време със съпруга си в тяхната ферма в Тенеси.



Още по темата: общо новини по темата: 2044
28.10.2024 »
28.10.2024 »
28.10.2024 »
28.10.2024 »
28.10.2024 »
28.10.2024 »
предишна страница [ 1/341 ] следващата страница
Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Zapoznali-se-v-obshtestvenata-peralnya-imat-58-godini-brak-no-nyamat-deca-2315931
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.