Бургаската болница дава възможност на 18 лекари да получат желана специалност
©
В Клиниката по съдова хирургия също е обявено 1 свободно място за лекар-специализант
УМБАЛ Бургас обяви 18 свободни места за лекари – специализанти. Те ще бъдат заети след конкурс, за който вече могат да се подават документи. Местата са в 15 отделения и клиники на болницата – диагностични, терапевтични и хирургични.

За разлика от други лечебни заведения, в които специализантите трудно получават достъп до практическа работа, в УМБАЛ Бургас водещият принцип е младите лекари да участват в диагностично-лечебния процес наравно със специалистите. Те могат да придобиват допълнителна квалификация с дежурства в Спешно отделение, където се сблъскват с разнообразие от случаи и повечето се възползват от тази възможност.

Силно застъпената практическа работа и улесненият достъп до специализация е вероятната причина в УМБАЛ Бургас да работят млади лекари от градове, където също има медицински университети – София, Пловдив, Варна. Всички са с отлични дипломи и споделят, че трудно са намерили места за специализация там, където са учили. Между 15 и 20 са лекарите, които всяка година взимат специалност, продължават да работят в УМБАЛ Бургас и разкриват самостоятелни кабинети.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskata-bolnica-dava-vuzmozhnost-na-18-lekari-da-poluchat-zhelana-specialnost-2300713
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.