"Заради скандала с българското й гражданство": Опозицията в РСМ поиска оставката на Саня Божиновска
©
"Социалдемократическият съюз на Македония" настоява за оставката на министъра на енергетиката на република Северна Македония Саня Божиновска заради, както уточняват, "поредицата от скандали и неверни твърдения в публичното пространство относно българското й гражданство", предава MaxFax.

"Божиновска излъга хората, прикривайки информация за българското си гражданство", посочват от партията.

"Въпреки че тя твърдеше, че се отказва от паспорта и българското си гражданство, обществеността научи от българските медии, че не само не се е отказала от него, но и цялото й семейство има българско гражданство".

"Укриването на факти и лъжата към обществото от страна на министъра противоречат на всички етични принципи в политиката. Гражданите не могат да се доверят на Божиновска".

Божиновска не отговори нито на информацията за дълг от 1 млн. евро, нито на съмнителните сделки с "картелно споразумение", посочват от партията.

"Последната информация, която опозицията в РСМ все още проверява, е, че обявената инвестиция от компанията Kinseka за вятърния парк в Щип също е подозрително свързана с нейни предишни бизнес партньори", се посочва още в публикацията.



Още по темата: общо новини по темата: 100
09.10.2024 »
08.10.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница
Още новини от Международни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/mejdunarodni/Zaradi-skandala-s-bulgarskoto-i-grazhdanstvo-Opoziciyata-v-RSM-poiska-ostavkata-na-Sanya-Bozhinovska-2293251
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.