Ферма за канабис със стока за милиони разбиха в Бургаско
Служители на Областната дирекция на МВР Бургас са установили голяма оранжерия за отглеждане на наркотични вещества в село Винарско. Площта й е около декар. Тя е била добре оборудвана. Било е монтирано капково напояване, а фермата е била грижовно торена. Подробности предоставиха старши комисар Владимир Маринов – директор на ОДМВР-Бургас, прокурор Мануел Манев – зам.-окръжен прокурор на Бургас  и комисар Иван Малинов – началник отдел "Криминална полиция“ при ОД на МВР-Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Установен е собственикът на имота – 61-годишен мъж, който е съпричастен към отглеждането на растенията. Той е задържан за срок от 24 часа. Издирва се още един човек.

Намерени са около 10 хил. стръка канабис, както и 250 килограма суха тревна маса. Наркотикът е на стойност от над седем цяло и пет милиона лева. Част от продукция е предназначена за местния пазар, но по-голяма част е за износ.

Окръжна прокуратура-Бургас ръководи разследване по досъдебно производство за отглеждане и държане с цел разпространение на марихуана.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Ferma-za-kanabis-sus-stoka-za-milioni-razbiha-v-Burgasko-2284890
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.