Румен Радев коментира в Бургас ситуацията в Близкия Изток
© NOVA
Ескалацията на конфликта има потенциал да застраши целия регион. Виждате призивите и на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш, и на президента на САЩ Байдън, и на дипломат номер едно на ЕС Жозеп Борел от въздържане от сухопътна операция. Това означава едно влошаване на риска. Така коментира ситуацията в Ливан от Бургас президентът на България Румен Радев, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Искам на поздравя екипажа на правителствения самолет, службите за сигурност, Министерство на отбраната и Министерство на транспорта, които работят много усилено последните дни да се осигури безопасен коридор на нашия самолет, така че да бъдат изведени нашите сънародници. Това е най-важната задача“, добави  той.

"Време е спиралата от насилие и страдание в Близкия изток да спре. Това изисква усилие не само от въвлечените страни, но и последователни усилия от цялата международна общност“, каза още той.

Държавният глава е днес в Бургас за откриването на производствена база за бронирана отбранителна техника. Тя е на световния производител на бронирани автомобили International Armored Group (IAG), с български собственик, която снабдява въоръжените сили на САЩ, Канада, Обединеното кралство, Обединените арабски емирства и Турция. В завода си у нас компанията ще произвежда за световните пазари различни видове бронирани автомобили по стандартите на НАТО, дронове за спасителни, разузнавателни и аварийни мисии, военни кранове за евакуация и леки патрулни автомобили.

Първоначалната инвестиция се очаква да надхвърли 20 млн. лв., като се предвижда в производствената база у нас да работят основно български специалисти, а броят на заетите да достигне над 300 души.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Rumen-Radev-komentira-v-Burgas-situaciyata-v-Blizkiya-Iztok-2282275
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.