ГЕРБ-Несебър: Работим в посока жителите на Несебър да участват пряко в създаването на План за управление на Стария град
Автор: Екип Burgas24.bg 11:48 / 08.02.2011Коментари ()634
Народните представители от ПП ГЕРБ-Бургас и партийната структура в Несебър се ангажираха да съдействат на жителите от Несебър да могат пряко да участват в създаването на правилата за управление на Стария град. Хората ще имат възможност да изразяват съгласието или несъгласието си при вземането на важни за тях решения.

В тази връзка от структурата на ПП ГЕРБ в Несебър планират да организират поредица от срещи с представители на НИНКН, МРРБ, и ДНСК със сдружение "Старият Несебър" по повод изготвянето на новия план за управление. Целта е да се осъществи диалог с представителите на ключови ведомства, държавни институции и местните хора, които са в очакване за изготвянето на плана и въвеждането на реални и адекватни правила за строителството и търговията в града.

Само преди седмица членове на сдружението се срещнаха в София с Йорданка Кандулкова, директор на НИНКН. Срещата се осъществи със съдействието на Димитър Бойчев, който е и областен ръководител на ПП ГЕРБ за Бургаска област. Според членовете на Управителния съвет на сдружението инж. Георги Шишманидов и Ивайло Ляхович заданието за плана е добре изготвено и ще бъде ползотворно начало за управлението на Стария град. На срещата в столицата те обсъждали възможността културният резерват да има отделна административна форма на управление. Това желание са изявили жителите на Стария град, които десетки години наред не са срещали разбиране от местната власт и по тази причина се стигна до принудителното събаряне на незаконните надстройки на къщите им в края на миналата година.

"Старият град трябва да се управлява от държава, община и местните хора", смята Ивайло Ляхович. Искания на сдружението са срещнали разбиране и от Йорданка Кандулкова.

Въпреки бурните протести през есента настроенията в Несебър вече са се успокоили, смятат от сдружението. Хората са с положителна нагласа за случващото се. За първи път от 20 години насам гражданите на Несебър имат реален диалог с управляващите в София. Това становище изрази инж. Георги Шишманидов."Винаги съм смятал, че добрият диалог е първа крачка за решаването на каквито и да е проблеми. Моите съграждани от Несебър десетилетия бяха пренебрегвани от институциите. Доволен съм, че най-после настъпва промяна, за която аз ще продължавам да работя", категоричен бе Димитър Бойчев.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/GERB-Nesebur-Rabotim-v-posoka-zhitelite-na-Nesebur-da-uchastvat-pryako-v-suzdavaneto-na-Plan-za-upravlenie-na-Stariya-grad-228013
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.