Кметът на Несебър разясни на ученици привилегията града да е първото от 10-те чудеса на България
Автор: Екип Burgas24.bg 10:50 / 08.02.2011Коментари ()610
©
Вчера и днес кметът на Несебър Николай Димитров се срещна с над 900 деца от СОУ "Любен Каравелов", за да им разкаже за привилегията градът, в който живеят да бъде избран за първото от десетте чудеса на България.

Чрез несебърското СОУ, за инициативата разбраха и учениците в българското училище в Барселона, с което СОУ "Любен Каравелов" има приятелски отношения, общи инициативи и предстои деца от Несебър да бъдат техни гости в Барселона. Децата от Барселона с радост откликнаха на призива и се включиха в голямото гласуване.

На инициативата откликнаха и синовете на директорката на СОУ "Любен Каравелов" г-жа Тодорка Желяжкова, които активизираха своите приятели и познати в Америка. Несебър получи безброй гласове и от руснаци, собственици на имоти в региона, които също смятат, че градът на ЮНЕСКО заслужава да е в челното класиране.

След голямата активност на гласуване и с общи усилия, Несебър смело тръгна все по-нагоре в класацията, където да заеме достойно място, каквото е мястото му в списъците на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Nesebur-razyasni-na-uchenici-privilegiyata-grada-da-e-purvoto-ot-10-te-chudesa-na-Bulgariya-227990
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.