Експерт: Ако искате наистина добър апартамент, то трябва да се включите по време на строителството
Автор: Екип Burgas24.bg 16:13 / 28.09.2024Коментари ()750
© Plovdiv24.bg
Какво се случва на пазара на имотите у нас, ще растат ли лихвите и докога ще вървят цените нагоре в следващите месеци и години коментира в ефира на "Добро утро, Европа" по Euronews Bulgaria Александър Бочев, председател на Националното сдружение на недвижими имоти.

"Предпоставките са такива, че най-вероятно постепенното и плавно покачване на цените ще продължи следващите една или две години. Разбира се, зависи от много фактори - от търсенето, от предлагането, от това какво ще се случи с еврозоната. Най-вероятно цените отново ще продължат с леки темпове да растат нагоре", отбеляза Бочев.

"Факт е, че в момента, ако искате да купите имот, който е с разрешение за ползване в нова сграда, с добри показатели като изложение, разпределение, етажи и т.н., това е изключително трудна задача", коментира той.

"Толкова много се строи, но има и толкова голямо търсене. Повечето строители, особено yтвърдените, които от години вече имат десетки сгради зад гърба си, продават още по време на строителството. До удостоверението за приемане на грубия строеж, са продали почти цялата сграда. Ако искате наистина да купите нещо добро, трябва да се включите по време на строителството, а ако не, след това ще трябва да се задоволите с това, което е останало или с вторичен пазар на тези имоти", допълни Александър Бочев.

Бочев сподели, че търсенето в момента превишава предлагането на имоти, така че не вижда как може да се говори за балон. Никой не надува изкуствено цените да се получава този балон. Хората търсят имоти, искат да влагат парите си в имоти.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ekspert-Ako-iskate-naistina-dobur-apartament-to-tryabva-da-se-vklyuchite-po-vreme-na-stroitelstvoto-2279355
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.