Сега е моментът да пътувате
©
Твърди се, че пътуването разширява съзнанието, изследвайки света и виждайки широките гледки и култури, които хората по света предлагат. Туризмът може да опише пътуване за удоволствие както в чужбина, така и в страната, и се случва толкова дълго, колкото и човечеството.

Световният ден на туризма е вашата възможност да разширите малко собствения си свят, да намерите място, което винаги сте искали да посетите, и най-накрая да отделите време за това. Така че намерете своя вътрешен пътешественик и излезте там и изживейте местата, които винаги сте искали да видите.

Как да отпразнуваме Световния ден на туризма

Световният ден на туризма се празнува най-добре, като се разровите в книгата на мечтите си и намерите това място в света, което най-много искате да посетите. Ако не можете да стигнете до там сега, планирайте бъдещето и предприемете по-близко пътуване, за да се впуснете в канала на излизане, разглеждане на света и пътуване.

Ако живеете в туристическа дестинация, можете да се включите в това как работи туризмът във вашия район и да видите какво можете да направите, за да защитите местното наследство, културни обекти и да споделите чудесата и историята на вашия район с тези, които идват да го видя.

Можете също да използвате Световния ден на туризма, за да повишите осведомеността за индустрията и различните предизвикателства, пред които е изправен. Говорете и използвайте гласа си, за да насърчите по-добри условия на труд за хората в туристическия сектор. Можете също така да използвате датата, за да популяризирате скрити скъпоценни камъни по света, което може да се отрази на притока на туристи, за да се стимулира тяхната икономика и да се появят техните общности на картата.

Помислете за невероятните места, които вече сте имали честта да посетите, както и планирайте местата, които искате да посетите в бъдеще!

Научете за Световния ден на туризма

Туризмът се очаква да расте с темп от три процента годишно до 2030 г. и това е тенденция, която можем да видим само да расте и расте отвъд това. Този растеж може да се дължи на редица различни причини. Това включва нарастваща средна класа по света и намаляване на цените на транспорта, особено на въздушния транспорт.

История на Световния ден на туризма

Туризмът е бил част от човешкия опит, докато е имало далечни места, които да отидете и да изживеете. Първоначално е бил провинцията на богатите, като пътуването е било трудно и скъпо, но е давало възможности за изучаване на нови езици, опит в различни кухни и като цяло да видите какво има да се види.

Може да се твърди, че туризмът е проследен до периода Шулги в древен Китай, когато кралете са положили големи усилия да защитят пътищата и да построят спирки за пътниците. През Средновековието пътуването става още по-важно по религиозни причини, будизмът, ислямът и християнството имат традиции на поклонение, които изискват пътуване на големи разстояния в интерес на здравето и духовното усъвършенстване.

Световният ден на туризма е създаден от Световната туристическа организация на ООН (UNWTO) за насърчаване на устойчив, отговорен и универсално достъпен туризъм. Туризмът е от полза както за туристите, така и за местата, които посещават, и е един от основните двигатели на икономическия растеж.

За тази цел те съставиха Глобален етичен кодекс за туризма, за да помогнат за увеличаване на ползите от туризма, като същевременно минимизират въздействието му и защитят хората, културите и средата на местата, които хората посещават и преживяват.

Световният ден на туризма е нещо, което продължава вече много години. Всъщност това беше третата сесия на Генералната асамблея на UNWTO, на която беше решено да се създаде Световен ден на туризма. Това се случи в Испания в Торемолинос през септември 1979 г.

Това доведе до провеждането на първия Световен ден на туризма през следващата година, през 1980 г. Датата беше избрана така, че да съвпадне с жизненоважен крайъгълен камък в глобалния туризъм, това е годишнината от приемането на Устава на UNWTO на 27 септември през 1970 г. Освен това е подходящ избор, защото бележи началото на сезона в южното полукълбо и края на високия сезон в северното полукълбо.

Подобреното възприемане на трудовите права в много страни и признаването на правото на почивка във Всеобщата декларация за правата на човека също изиграха роля. Въпреки предизвикателствата, като пандемии, природни бедствия и световни икономически кризи, туристическият сектор преживя почти непрекъснат растеж.

Световният ден на туризма е създаден, за да отдаде почит на тази индустрия, да насърчи хората да пътуват и да почете тези, които вършат толкова добра работа в сектора на туризма и ни позволяват да изпълним целите си да посещаваме различни места по света.

Всяка година има различна тема за Световния ден на туризма. Например през 2019 г. темата беше "Туризъм и работни места – по-добро бъдеще за всички“. Това насърчава хората да се фокусират върху създаването на работни места в рамките на туристическия сектор.

Организацията на обединените нации искаше да насърчи създаването на нови политики за справяне със съществуващото несъответствие между уменията в туризма, които се преподават, и уменията, които действително са необходими, както и да включи и отрази непрекъснатия напредък в технологиите.

ООН също искаше да създаде по-добри и повече работни места, особено за младежите и жените. Поради това определено бихме препоръчали да разберете каква е темата на Световния ден на туризма. Това може да ви даде вдъхновение за най-подходящия начин да празнувате и отбелязвате Световния ден на туризма и да дадете своя принос за каузата.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Sega-e-momentut-da-putuvate-2277985
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.