Поредна жестокост срещу животно: Жена изостави болното си куче
© bTV
Охранителни камери заснеха скандален случай, в който жена изхвърля куче. На кадрите виждаме кола, която паркира, от багажника жена изважда домашния си любимец, оставя го, а след това потегля.

Даниел Никодимов е свидетел на случката решава да спаси животното. Оказва се, че то е болно и това е вероятната причина, заради която е изхвърлено.

"Видяхме кученцето в трагично състояние, взехме го и го закарахме в клиника, за да разберем какво му е. Има рак на едното краче на костта – предприехме всички мерки и започнахме лечение. После изискахме записите от камерите и установихме този нечовешки акт – как кученцето е изхвърлено като боклук до оградата", казва той пред bTV.

Даниел подава сигнал до институциите и се надява на ефективна присъда. В това време кучето все още е в клиниката, където се лекува.

"Състоянието му е 50 на 50 да се излекува. Трудно ще е, но не е невъзможно. Най-лесното е да го изхвърлиш, по-трудното е да се погрижиш за него. След лечението със сигурност ще му търсим дом“, споделя Даниел.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Poredna-zhestokost-sreshtu-zhivotno-Zhena-izostavi-bolnoto-si-kuche-2277840
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.