Култовият спектакъл "Ножица трепач" за първи път на бургаска сцена
Автор: Екип Burgas24.bg 08:51 / 04.02.2011Коментари ()957
©
"Това, което решите вие, това ще играем ние" - само една реплика от култовия спектакъл на Театъра на народната армия "Ножица трепач" показва, че зрителите ще станат свидетели на нещо необичайно. Те няма да са просто зрители, а ще бъдат сценаристи и режисьори на онова, което ще се случи на сцената. "Ножица трепач" от Брус Джордан и Мерилин Ейбръмс, която от 7 години е в афиша на Театъра на народната армия и е изиграна 170 пъти, се представя за първи път в Бургас на 3 февруари при изключително голям интерес - 800 продадени билети дни преди представлението.
Часове преди спектакъла актьорите Веселин Ранков, Стефания Коева, Иван Радоев, Ненчо Илчев, Александър Дойнов, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, целият творчески екип се срещнаха с журналисти и оповестиха началото на още нещо необичайно - сътрудничество между театър и хотел. За първи път сме приемани по такъв разкошен начин, това ни връща удоволствието да бъдем на сцената и да се чувстваме полезни за нашата публика, казаха гостуващите актьори. А според тях бургаската публика е специална, разглезена от дългогодишните театрални традиции в града.

Театърът на народната армия има амбицията всеки месец да гостува на бургаска сцена. През март бургаската публика ще види най-дълго играната пиеса на Шекспир "Много шум за нищо", постановка на проф. Красимир Спасов. Обмислят се варианти и за камерни спектакли, които от следващия сезон ще могат да гостуват в Бургас.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Kultoviyat-spektakul-Nozhica-trepach-za-purvi-put-na-burgaska-scena-227032
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.