Доброволният отряд за действие на БЧК – Бургас оказва помощ на границата с Турция
Автор: Екип Burgas24.bg 16:53 / 02.02.2011Коментари ()508
© Burgas24.bg
В момента два екипа на БЧК се намират на ГКПП Малко Търново, съобщи Виолета Радева, секретар на областната структура на БЧК - Бургас . Освен представители на Доброволния отряд за действие при бедствия, аварии и катастрофи на БЧК - Бургас там са и доброволци от общинската структура на БЧК - Малко Търново. В момента потокът на преминаващи е нормализиран за чакащите, от страна на българската граница почти няма хора. От турска страна има повече хора. Те се възползват от подкрепителната топла напитка, която предоставя БЧК, чай и минерална вода, посочи още Радева. "Опитваме се да бъдем полезни в този момент. Действително хората споделят, че доста време са изчаквали, включително от ранните часове през нощта", каза още тя.

Доброволният екип е новосформиран от миналата година към областната структура на БЧК-Бургас. Десет души е съставът му, каквито са изискванията по вътрешно нормативни документи.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Dobrovolniyat-otryad-za-deistvie-na-BChK-Burgas-okazva-pomosht-na-granicata-s-Turciya-226696
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.