Главчев: Петър Танев не се е явил на процедурите за временно управляващ посолството в Киев
Автор: Самуил Иванов 13:16 / 24.07.2024Коментари ()1517
© Булфото
Очевидно, че имам необходимите качества, още повече, че е минал всички съгласувателни процедури. Преценено е, че господин Ненчев притежава всички необходими качества - всички процедури са издържани на 100%. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев след края на правителственото заседание, предаде репортер на "Фокус"

"Подобна процедура имало в предишния Министерски съвет, която е достигнала до решение на Министерски съвет за предлагане на извънреден и пълномощен посланик, за която се изисква указ на президента. Тя не е предвижена от Министерския съвет до президентството - не е финализирана", обясни служебният премиер. 

Главчев допълни, че служебното правителство не е положило нито един изънреден и пълномощен посланик, където и да било, защото това е в компентенциите на редовното правителство. 

"Петър Танев не се е явил на процедурите. Аз не го познавам. Може би господинът няма интерес да бъде временно управляващи  иска да бъде извънреден и пълномощен посланик и изчаква процедурите, които според нас трябва да се извършат от редовно правителство и очакваме с третия мандат то да се случи", каза още той.

Служебният премиер обаче не уточни само Николай Ненчев ли се е явил на процедурите по избор на временно управляващ посолството в Киев. Той обясни, че се преминавало през няколко процедури - първо се канят служителите на МВнР, а едва след това външни кандидати. 

Главчев отказа да коментира реакцията на президентската институция по казуса.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Glavchev-Petur-Tanev-ne-se-e-yavil-na-procedurite-za-vremenno-upravlyavasht-posolstvoto-v-Kiev-2199795
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.