Може да имате четиридневна работна седмица, но само ако работите с изкуствен интелект
Автор: Екип Burgas24.bg 09:55 / 14.05.2024Коментари ()1649
©
Четиридневната работна седмица набира скорост като нов модел на работа. Мнозина обаче се съмняват, че това решение би повлияло негативно на продуктивността.

"Ако успеем да се преквалифицираме и нагодим по технологиите и изкуствения интелект, може да се пристъпи към 4-дневна седмица. Става дума например за сферите маркетинг и продажби. Изкуственият интелект може да увеличи производителността, така че при 4 дни, свършената работа да е в количеството за 5. Възможно е да станете много по-ценен на работодателя си, защото успешно взаимодействате с новите технологии, а те не могат да функционират сами", заяви пред NOVA Валентин Кръстев, управител на фирма за човешки ресурси. 

По думите му мотивацията за работа е ключова. "Разлика в заплащането на пушачи и непушачи не бива да има, но кратки паузи за почивка - да. Те са ефективно лекарство срещу бърнаут. Ограничаването на социалните мрежи в работно време може да се случи, но те могат да се ползват във времето за почивка", смята той.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Mozhe-da-imate-chetiridnevna-rabotna-sedmica-no-samoako-rabotite-s-izkustvenintelekt-2113273
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.