Бургаските медари демонстрираха предимствата на тазгодишната пчелна продукция
Автор: Екип Burgas24.bg 16:50 / 12.11.2010Коментари ()936
В продължение на 6 дни /8-13 ноември/ бургаските пчелари демонстрираха качествата на тазгодишната си продукция и разясняваха на своите съграждани, че медът е изпитано и естествено природно средство за борба с грипните вируси.

Изложението, което бе организирано от Областния пчеларски съюз, се проведе на площад "Тройката" под мотото "Пчелните продукти - храна и лекарство за всяка възраст". В него се включиха, както дългогодишни и редовни участници, така и много млади пчелари.

Новост в тазгодишното изложение - базар бе класацията за най-добре аранжиран щанд с пчелни продукти. Грамотите за естетическа аранжировка бяха присъдени на Стоян Стоянов от с. Гюльовица /1-во място/, Николай Гочев от с. Каравелово /2-ро място/ и Марин Георгиев - с. Винарско /3-то място/, които се бяха постарали да украсят масата със своята продукция.

И този път освен билков и манов мед бяха представени още мед с орехи, пчелно млечице, пчелен прашец, восъчни пити и прополис.

Председателят на местния браншови съюз Ботьо Ботев прикани всички бургазлии да опитат тазгодишния мед и да подсилят организма си преди настъпване на зимата.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskite-medari-demonstriraha-predimstvata-na-tazgodishnata-pchelna-produkciya-206289
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.