"Законни" парцели върху пясъка на Слънчев бряг?
Автор: Екип Burgas24.bg 09:59 / 26.10.2010Коментари ()950
© Burgas24.bg
Части от плажа на Слънчев бряг са парцелирани и се водят юридически като урегулирани поземлени имоти. Това установи проверка  в курорта по повод бетонна сграда на метри от вълните. Тя привлече вниманието покрай акция "Багер", която бе насочена срещу незаконните павилиони и летни заведения в комплекса.

Завършената на ниво груб строеж сграда ще е апартаментен комплекс с името "Голдън Рейнбоу". Средната цена на жилище в него е 2500 евро на кв. м. Инвеститор е компанията "Билд инвест корп", която има още 3 обекта на Какао бийч. Строежът върви от миналата година.

Строежът на комплекса е на мястото на бившия ресторант "България" точно върху такъв парцел на плажа, обясниха от "Слънчев бряг" АД. По същия начин са узаконени и хотел "Дюн", ВИП домове "Оазис" и комплексът "Хевън". Всички те, както и новият комплекс са върху терени на стари заведения на плажната ивица. При приватизацията ресторантите бяха продадени с право на строеж като обособени части от "Слънчев бряг" АД. По-късно бяха приватизирани и парцелите и така формално и новите хотели са изградени законно, обясниха юристи.

Парцелът на ресторант "България", върху който в момента се строи, е на метри от хотел "Бургас", чийто басейн също е върху плажната ивица. На същото място преди време се намираше и дискотека "Мелодия". Наблизо е и станцията на Министерския съвет.

"В курорта няма незаконни хотели", категоричен бе шефът на борда на директорите на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров.

Източник: в. "24 часа"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Zakonni-parceli-vurhu-pyasuka-na-Slunchev-bryag-201730
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.