Баровските номера на КАТ свършиха
Автор: Екип Burgas24.bg 12:58 / 24.10.2010Коментари ()1056
Баровските номера на КАТ с повтарящи се цифри свършиха. За 4 еднакви числа в табелата на колата вече трябва да се чака 3-4 месеца, съобщиха служители от столичната "Пътна полиция".

"Доскоро имахме 76 щастливи номера, които чакаха своите собственици. Обикновено винаги оставаха неизползвани от предходни години. Сега обаче всичко свърши, въпреки че е криза", коментираха от КАТ. От продажбата им в София за година влизат над 100 000 лева в бюджета. Най-търсени са табели с четири тройки или четири деветки. Шофьорите смятали, че това са числа, които им носят късмет, и настоявали за тях.

Футболните запалянковци пък задължително искали да си сложат на колата годината на основаване на футболните клубове Левски и ЦСКА. Поради тази причина сериите 1914 и 1948 се изчерпват за ден-два. За тях се плаща 50 лева, защото са водят номер по избор. Също толкова е таксата за огледален номер от типа 4455 или 0001. Не били рядкост и шофьори, които преди да отидат да регистрират автомобила си, посещават различни врачки. Те им казвала числата, които щели да им носят късмет в живота, след което водачите искали точно тях. Други шофьори пък търсели нумеролози, които им казвали кои числа задължително трябва да ги няма в табелката на колата. Имало и такива собственици на возила, които си плащали такса за номер по избор, в който искали да няма нито една повтаряща се цифра.

"Като дойдете при нас за регистрация, на електронното табло сутрин се изписват минимум 10 по-хубави номера, които сме пуснали за деня. Ако ви харесат, ги вземате", обясниха процедурата от КАТ. При положение че искате обаче 4 еднакви цифри, за които се плаща 1000 лв., трябва да се заредите с голямо търпение. Причината е, че в серия от 10 000 табелки, т.нар. щастливи са едва 9. За получаване на един от деветте водачът подава молба и когато номерът пристигне, от КАТ пращат писмо на собственика на автомобила да дойде да си го вземе.

"Засилен интерес има и към шестте повтарящи се цифри, за които се плаща държавна такса в размер на 7000 лв.", обявиха от КАТ. В повечето случаи такива номера красят джипове от марките "Порше", "Мерцедес" или БМВ, както и спортните лимузини.

Източник: в. "Монитор"



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Barovskite-nomera-na-KAT-svurshiha-201267
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.