Д-р Хубчев от МБАЛ "Дева Мария": Извършихме изключително рядка операция
Автор: Екип Burgas24.bg 18:58 / 03.10.2010Коментари ()5051
©
50-годишната пациентка, която в събота беше оперирана в МБАЛ "Дева Мария", и на която беше отстранен 7-килограмов тумор от корема е в добро състояние. Това каза главният консултант и оператор в болничното заведение д-р Георги Хубчев. Операцията е продължила два часа. Медикът поясни, че проблемът бил не в големината на формацията, а в това че тя била срастнала с други органи в коремната система. "Случаят е изключително рядък, подобни операции извършвам от три до пет пъти годишно", разкри д-р Хубчев.

 

"Благодарна съм на целия лекарски екип на МБАЛ "Дева Мария", който участва в операцията, каза развълнуваната пациентка. "Много са внимателни всички лекари, сестри и санитари. Държат се с мен като с близък човек. Психически ме успокояват. Възхитена съм от обслужването в болницата", сподели 50-годишната жена. Тя разказа, че потърсила лекарска помощ след като в продължение на пет дни поддържала 39 градуса температура и чувствала силни болки в корема.


Оперираната не скри, че последните две години не си е правила профилактични прегледи. В тази връзка д-р Хубчев каза, че винаги се е учудвал на търпението на пациентките. "Нито една от жените, които сме оперирали с големи туморни формации, които са нараствали бавно и са ги тормозили, не може да даде смислен отговор защо не идва навреме. Обикновено казват от страх, но страх не лекува. В 21-ви век да виждаш, че нещата не отиват на добре и да не отидеш на лекар, само защото ти е страх, не е оправдание", категоричен е докторът.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/D-r-Hubchev-ot-MBAL-Deva-Mariya-Izvurshihme-izklyuchitelno-ryadka-operaciya-195880
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.