50 възрастни от Странджа се обучават на природосъобразен бизнес-туризъм
Автор: Екип Burgas24.bg 13:46 / 27.09.2010Коментари ()451
© Burgas24.bg
50 възрастни дами и господа от 15 села на територията на Природен парк " Странджа" се обучават как да развиват природосъобразен бизнес-туризъм. В проявата, която преминава под мотото"Устойчиво местно развитие и развитие на Регионална марка "Странджа" участват собственици на къщи за гости, сертифицирани с регионалната марка "Странджа", туристически водачи, производители на манов мед и други местни предприемачи, развиващи природосъобразни бизнеси. Основен лектор е Бьорн Арне Нес от норвежкия Директорат за управление на природата, партньор на БФБ в реализирането на Проекта. Лектори са представители на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, юристи, експерти в областта на екологията и устойчивото развитие.

Семинарът се провежда като част от Проекта на БФБ "Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина", осъществяван с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн и чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/50-vuzrastni-ot-Strandzha-se-obuchavat-na-prirodosuobrazen-biznes-turizum-194368
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.