Как да приготвим най-вкусния боб за Бъдни вечер | ||||||
| ||||||
Знаем, че от боба се образуват газове и се подува корема. Но лесно може да се разминем с тези неприятни състояния като преди това бобът бъде накиснат в студена вода за няколко часа, а най-добре е да престои цяла нощ при пропорция 1 чаша боб на 4 чаши вода. Преди да започнем приготвянето му е нужно да изхвърлите първите две води водата, а след това да го измием. Необходими продукти: Боб - 350 г Лук - 3 глави Моркови - 2 броя Чушки - 2 сушени пиперки, сладки Целина - 1/3 глава Олио - 150 мл Домати - 1 с.л. доматено пюре Карамфил - 5 зърна, цели Магданоз - сух Джоджен - 1 ч.л. Девесил - на вкус Чубрица - 1/2 ч.л. Черен пипер Сол Начин на приготвяне: Накиснете боба от вечерта в студена вода. На следващата сутрин го сложете да се свари с малко сол и капки олио. Малко преди да е готов се добавят нарязаните дребно почистени сушени чушки, моркови и целина. Накрая се посолява и се поръсва с черен пипер и зърната карамфил. Загрейте олиото и запържете в него накълцания лук до пълно омекване. Прибавете към него доматеното пюре, размито в малко студена вода. Щом заври, се маха от огъня и се разбърква към боба. Поръсва се с магданоза, джоджена, чубрицата и девесила. Постният боб се поднася на трапезата за Бъдни вечер. |
Още по темата: | общо новини по темата: 234 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница |