Старозагорци заплашиха да блокират магистрала Тракия
Автор: Екип Burgas24.bg 09:47 / 22.09.2010Коментари ()527
© Plovdiv24.bg
В Денят на Независимостта - 22 септември старозагорци обявяват гражданско неподчинение. Вместо с веселие и празнични мероприятия те ще посрещнат деня с протест. А поводът са продължаващите обгазявания на региона. Жителите на Стара Загора ще блокират автомагистрала Тракия, обявиха организаторите от Гражданска инициатива "За чист въздух над Стара Загора".

Точно в 18 ч. те ще излязат по улиците на града и ще протестират с искане да се затвори полигон Змейово. Старозагорци заплашват да блокират кръговото движение, с което завършва магистралата до Стара Загора, тъй като премиерът Бойко Борисов не е отговорил на техните искания за затваряне на полигон Змейово и бившето предприятие Баритна мина.

 Обществеността и експерти са убедени, че на двата обекта се унищожават боеприпаси, което причинява продължаващото осма година залпово замърсяване на въздуха, водата и почвата. "Акциите на гражданско неподчинение ще продължат, докато не бъде затворен полигон Змейово и не бъде възстановено правото да дишат чист въздух и здравословна околна среда", категорични са протестиращите.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Starozagorci-zaplashiha-da-blokirat-magistrala-Trakiya-193233
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.