Огромна белгийска компания иска да развива бизнес за над 1,1 милиарда евро в България!
©
Представяме едно мащабно намерение за инвестиция от белгийската компанията "Avesta Battery and Energy Engineering". Става дума за производство на ново поколение твърдофазни литиевойонни батерии, които намират приложение в автомобилната индустрия. Това каза по време на брифинг премиерът акад. Николай Денков, предаде репортер на "Фокус".

"Общият размер на инвестиционното намерение е до 1,1 млрд. евро за следващите 3 до 5 години в замисимост от това как се осъществява инвестицията. Става дума за 3 различни елемента. Единият е изследователска развойна база, която е предвидена да бъде построена в Пловдив. Второто е завод за производство на литиевойонни батерии в Стара Загора, като локацията е стратегическа. Третият компонент е възможността да извличане на метали, които след това отново да бъдат влагани в производството на батериите. Говорим за кръгова икономика", каза министър-председателят.

Предвижда се да бъдат наети над 1000 българи, уточни той.

Очаквайте подробности!


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ogromna-belgiiska-kompaniya-iska-da-razviva-biznes-za-nad-1-1-miliarda-evro-v-Bulgariya-1929606
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.