Български и турски митнически служители обсъдиха "належащите проблеми" на границата
Автор: ИА Фокус 16:24 / 02.12.2023Коментари ()964
©
На граничния пункт "Капъкуле" се проведе среща на високо равнище на митническите служители на Турция и България, се посочва в съобщение на сайта на град Одрин.

На срещата са присъствали заместник-министърът на търговията на Турция Сезай Учармак и министърът на външните работи. Посланикът на Одрин Мурат Ахмет Йорук, посланикът на Турция в София Айлин Секизкьок, Мустафа Гюмюш, директор на генерална дирекция "Митници и служители на съответните звена също са присъствали на срещата. От България участие са взели директорът на Агенция "Митници" Павел Тонев, директорът "Международни дейности" Гинка Конярска и други високопоставени служители.

На срещата са обсъдени належащи проблеми на граничните пунктове и предложения за решения, намаляване на времето за чакане на превозните средства, координация и съвместна работа между граничните звена, борбата с незаконния трафик на търговските стоки и контрабандата на наркотици, както и сътрудничеството и обмена на информация между силите на реда.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Bulgarski-i-turski-mitnicheski-sluzhiteli-obsudiha-nalezhashtite-problemi-na-granicata-1918372
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.