9 са пострадали и 1 е загинал при пожари в Бургаско тази година
Автор: Екип Burgas24.bg 14:31 / 13.09.2010Коментари ()2845
© Burgas24.bg
Девет души са пострадали и един е загинал при пожари в Бургаска област от началото на годината до сега, съобщи на пресконференция комисар Васил Василев зам. директор на областната служба "Пожарна безопасност и спасяване" към ОД на МВР - Бургас. За същият период на миналата година загиналите са пет, а пострадалите осем души. По- малък брой на произшествията в сравнение с миналата година отчетоха отще от ръководството на областната служба.

През тази година общо излизанията на бургаските огнеборци от областта до момента са 2759, и те са с 310 по- малко в сравнение със същият период на миналата година. Броят на лъжливите повиквания е 98, но от години те държат стойност около сто. Комисар Василев каза, че предпочитат да се отзоват на всяко едно повикване, отколкото да рискуват да не отидат на произшествие заради съмнения, че сигналът е некоректен.

В състава на областна служба влизат 8 районни противопожарни служби, отделно противопожарните служби на бургаското летище и в "Лукойл Нефтохим" както и трите малки участъка в Созопол, Камено и малко Търново. Численият състав на службата в областта е 470 души .По неустановени причини са станали 86 пожара, като в това число влизат и тези, които се разследват със съмнение за умисъл. Пожарите поради небрежност при боравене с огън на открито са 42.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/9-sa-postradali-i-1-e-zaginal-pri-pozhari-v-Burgasko-tazi-godina-191100
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.