Анонимните алкохолици не се увеличават по време на криза
Автор: Екип Burgas24.bg 17:27 / 02.09.2010Коментари ()690
По време на криза не се увеличава броя на зависимите от алкохол, каза   Владо Селедньов от Сдружението на анонимните алкохолици в Бургас. "В криза или без, на които му се пие, пие", каза още той. 32 са членовете на бургаското дружество.

"Не винаги присъстват всички. Никои не можем да задължим да идва, всеки, които има нужда от помощ е добре дошъл", каза Селедньов. Клубът е самоиздържащ се. Членовете се водят по 12-те стъпки и традиции, система съществуваща още от основаването на Анонимни алкохолици в щата Охайо през 1935 година. По тези стъпки работят всички зависими, и от наркотици, и от хазарт. По една стъпка може да се работи два три-месеца, зависи от човека.

"Всичко това е на психологична основа. При всяко прочитане се открива нещо ново", каза още той. На сбирките на анонимните алкохолици всеки разказва историята си, защо е започнал да пие и докъде го е довело това, също така кога е спрял и какво е провокирало това решение. "Всеки трябва да търси своя Господ, под каквато и да е форма. За едни това е родителят, детето или семейството като цяло. В името на него да спира алкохола", посочи председателят на сдружението. За Владо причината е била неговата майка. След смъртта й в нейна памет той престава да пие. 13 години той не кусва алкохол. Сдружението съществува в Бургас от 17 юли 1993 година.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Anonimnite-alkoholici-ne-se-uvelichavat-po-vreme-na-kriza-188946
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.