Закриват бургаски училища
Автор: Екип Burgas24.bg 09:54 / 28.08.2010Коментари ()1100
©
Има предложения за закриване на 20 училища в страната. Това заяви в интервю за Информационна агенция КРОСС зам.-министърът на образованието, науката и младежта Милка Коджабашиева. Те са в областите Благоевград, Бургас, Велико Търново, Габрово, Кърджали, Пазарджик, Пловдив и Перник. 

По думите на зам.-министъра, засега няма сигнали за затруднения за започването на учебната година заради ремонти. "Прави се всичко възможно към началото на учебната година да бъдат приключени, така че да се гарантира безопасността на децата и персонала и в същото време да не се влияе върху качеството на учебния процес", увери Коджабашиева.

Зам.-просветният министър заяви още, че безплатните учебници от 1 до 7 клас вече са доставени в цялата страна.

В понеделник ще бъдат пуснати личните карти на ученическите книжки на обща стойност 0,18лв. Личната карта ще струва 0.03 лв. , а бележника - 0,15 лв. "Очакваме към 15 септември да има пълна готовност, за да стартира учебната година", заяви тя.

Зам.-министърът заяви, че до края на годината трябва да бъде готов проектозакона за училищното образование.

Коджабашиева съобщи, че около 20 500 са кандидатите, които ще се явят на септемврийските матури. 5000 са по български език и литература, най-големият брой- над 10 хиляди е по география. Много малък е броя на учениците, които са държали зрелостен изпит по желание - само 5.



Източник: Кросс


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zakrivat-burgaski-uchilishta-187671
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.