Близки на загинали в катастрофи на протеста в София: Трябва да има справедливост, но тя трябва да е въздадена навреме
Автор: Екип Burgas24.bg 19:55 / 19.10.2023Коментари ()1192
© bTV
Близки на 17-годишния Ангел Морунов от Любимец, който загина в катастрофа, се събраха на протест пред Съдебната палата в София. Съдът гледа делото за смъртта на момчето на трета инстанция. Ангел Морунов почина при катастрофа през 2020 г. и остана завинаги на 17 години. Той е шофирал мотоциклет и се е ударил в спрял на пътя автомобил. На първа инстанция шофьорът, причинил катастрофата, получи условна присъда.

Втората инстанция постанови три години затвор ефективно и отнемане на шофьорската му книжка.

Близките на загиналото момче обжалват. Те искат по-тежко наказание. Шофьорът на автомобила е имал множество нарушения на пътя.

"Очакваме по-висока ефективна присъда. Три години затвор не е достатъчно за живота на моето дете, защото с тези ниски присъди убийствата по пътя ще продължават и ще губим деца си. Този убиец е с 64 нарушения“, каза пред bTV Ива Монова, майка на 17-годишния Ангел.

На протеста дойде и майката на 15-годишния Филип, който загина, след като беше блъснат от пиян шофьор на пешеходна пътека на ул. "Гурко“ в София. 

"Трябва да има справедливост, но тя трябва да е въздадена навреме“, каза класната на Филип Радка Караджова.

"Надяваме се на справедлива присъда за всички наши деца и да няма повече такива безумия по пътищата. Убивате хора, убивате деца по пътищата, разберете го. Държавата не желае да се справи, не смятам, че някой е безсилен, просто не желае“, добави Нина Петкова, майка на Филип.

През май близки на Ангел Морунов излязоха на протест срещу войната на пътя. Часове след това три техни коли бяха изпотрошени с бухалки. Оказа се, че извършителят е брат на шофьора, причинил катастрофата, при която загива Ангел.

След смъртта на 15-годишния Филип в София негови близки и приятели също излязоха на протест. Като обвиняем беше привлечен Петър Тодоров за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата. Досега той има 4 наказателни разпоредби за неправилно шофиране.



Още по темата: общо новини по темата: 272
11.10.2024 »
10.10.2024 »
07.10.2024 »
30.09.2024 »
27.09.2024 »
17.09.2024 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Blizki-na-zaginali-v-katastrofi-na-protesta-v-Sofiya-Tryabva-da-ima-spravedlivost-no-tya-tryabva-da-e-vuzdadena-navreme-1864624
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.