Вдовица на загинал в катастрофа: Страх ме е, че заради депутатка ще обвинят мъжа ми
Автор: Екип Burgas24.bg 10:12 / 23.08.2010Коментари ()1817
© Burgas24.bg
Вдовицата на загинал в катастрофа с кола, в която е пътувала депутатка, се закани вчера, че няма да позволи да стоварват чужда вина върху мъртвия.

41-годишният Мирослав Пешев, програмист към летище Бургас, загина миналата събота при челен сблъсък на пътя край Созопол. Полицията със закъснение от няколко дни съобщи, че в едната от катастрофиралите коли е пътувала народната представителка от ГЕРБ Вяра Петрова.

Tя обясни, че не е потърсила близките на загиналия, тъй като е в болницата при своя съпруг, претърпял две тежки операции. Петрова оспорва, че семейният им автомобил е изпреварвал и затова е ударил челно шкодата на Мирослав Пешев.

Bлизък на семейството на загиналия се оплака, недоволен от медии, които според него защитавали депутатката. "Няма да позволя името на съпруга ми да се очерни, ще се боря, за да докажа, че Мирослав не е виновен за катастрофата", предупреди вдовицата Снежа Пешева.
Приятел на загиналия край Созопол Мирослав: Стига са защитавали депутатката!

"Стига са защитавали депутатката, защо никой не мисли за трагедията в семейството на Мирослав!" Това каза в Бургас очевидно афектиран мъж, който се представи за приятел на загиналия Пешев.

41-годишният Мирослав Пешев загина на 14 август на пътя Бургас-Созопол при тежка катастрофа с "Форд фокус", шофиран от Димитър Петров - съпруг на депутатката Вяра Петрова. Избраничката от ГЕРБ също е била в семейния автомобил, но това стана ясно едва миналия четвъртък.

Петрови, които живеят в Карнобат, пътували с племенницата на Вяра и две деца към Созопол. Отивали на плаж. По данни на полицията Димитър Петров предприел изпреварване на "Фиат Брава", управляван от 24-годишен мъж от Ямбол.

При разминаването двете коли се сблъскали странично.

От удара фордът навлязъл в насрещното платно и се забил челно в идваща шкода. Сблъсъкът станал към 11 ч преди обяд в местността Пода, недалеч от бензиностанция.

Шофьорът на шкодата Мирослав пострадал най-тежко, защото тялото му попаднало между двете смачкани коли.
Той издъхнал в шоковата зала на бургаската болница.

От возещите се във форда бил ранен само съпругът на депутатката - има счупен прешлен и челюст. Претърпял две операции в бургаската болница. Спътниците му се отървали само с уплаха. Спасителни се оказали въздушните възглавници.

В деня на катастрофата - събота, полицията съобщи за инцидента и за пострадалите при него, но едва шест дни по-късно в Бургас се разбра, че единият шофьор е съпругът на депутатката от ГЕРБ.

Вяра Петрова не е потърсила близките на загиналия Мирослав, който работел като системен програмист в "Ръководство въздушно движение" към летище Бургас. След смъртта му две деца остават без баща - 3-годишно момиченце и момче на 15 г.

"Все още не съм казала на дъщеричката си, че баща й го няма. Тя е толкова малка, не знам как ще й го обясня", сподели вчера Снежа, съпругата на Мирослав Пешев.

"Естествено е да се опасявам, че разследването може да тръгне в посока, която да изкара съпруга ми виновен най-малко защото по-лесно е да стовариш вината върху този, който вече го няма", каза вчера вдовицата.

Снежа уточни, че засега няма повод за реални притеснения. Единственото, което я е смутило, бил часът на смъртта, посочен в смъртния акт - 11. Катастрофата е станала по това време, а Мирослав е издъхнал по-късно в болницата.

Обясниха ми обаче, че това е формално, вписвал се часът на инцидента според съобщението от полицията, каза жената. Тя е поискала официално от администрацията на болницата пълната медицинска информация.

"Загубих съпруга си, шокът е много силен, но няма да позволя името му да се очерня и да му се стовари вина, която няма, ще се боря докрай", категорична е младата жена. Снежа обаче заяви, че ако има някакъв опит за манипулация на фактите около инцидента, ще направи това публично достояние.

Абсурдно е да се мисли, че разследването може да бъде повлияно от това кой е бил зад волана. Вече са разпитани очевидци, а тройната автотехническа експертиза, която ще бъде назначена до дни, ще помогне да се установи точното разположение на колите в момента на сблъсъка и как се е стигнало до него, заявиха от полицията в Бургас.

Все още няма повдигнато обвинение. Това обаче е обичайна практика, обвинение се повдига след събиране на достатъчно доказателства и най-вече след произнасяне на експертите. За сравнение причинилият една от най-зловещите катастрофи миналото лято - 31-годишният Владо Айрянов, бе обвинен около 45 дни след инцидента, отнел живота на трима. Това стана малко след заключението на автотехническата екпертиза по случая.
Покрай мъжа си забравила близките на жертвата

Не сме търсили близките на загиналия. Все пак още сме в болницата, а съпругът ми претърпя 2 тежки операции - на прешлен и челюстта. Ние се разминахме само с уплаха, но не е малко.

Така депутатката Вяра Петрова обясни  защо семейството й не се е свързало с близките на Мирослав Пешев.

Тя каза, че чак в болницата научила за смъртта. Но не отговори еднозначно на въпроса дали ще потърси семейство Пешеви, след като мъжът й се възстанови напълно.

Вяра Петрова е избрана от Бургас. Тя е икономист по образование и е член на социалната комисия в парламента. На 39 г. е.

Източник: в. "24 часа"




Още по темата: общо новини по темата: 2
24.08.2010 »
24.08.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vdovica-na-zaginal-v-katastrofa-Strah-me-e-che-zaradi-deputatka-shte-obvinyat-muzha-mi-186367
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.