Проблемите с тока ще бъдат решени до следващия сезон, обещаха институциите
Автор: Екип Burgas24.bg 18:20 / 20.08.2010Коментари ()1241
Започва изграждането на високо волтово трасе Айтос-Бургас, както и рехабилитация на три далекопровода, захранващи с ток Южното Черноморие, предаде репортер на Burgas24.bg. Това е новината от завършилата преди час в Бургас среща по проблемите на електозахранването на южното черноморие. Срещата бе инициарана от областният управител на бургаска област Константин Гребенаров и в нея се включиха вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, директорите на НЕК и ЕВН България, кметът на Бургас Димитър Николов, както и представители на хотелиерския бизнес.

Новото високоволтово трасе Бургас-Айтос трябва да поеме допълнителното натоварване на мрежата през летните месеци, когато хотелските комплекси са препълнени.

По думите на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков още следващата седмица областният управител ще свика среща с кметовете на четирите общини през които ще минава трасето, както и с представители на НЕК, за да начертаят графика.

Финансирането е осигурено от инвестиционната програма на НЕК.Предвидените средства са близо 40 млн лева.Това е общо за целия план, защото не става въпрос само за далекопровода. Самият далекопровод е някъде между 7- 10 млн лева,а да работи обаче той добре трябва нова подстанция Слънчев бряг.Самата подстанция строежът й ще струва също допълнителни 10 млн лева.

Другото около което се обединиха участниците в срещата, е да се засили контролът върху пунктовете за изкупуване на цветни метали.По думите на Красимир Първанов- директор НЕК ,когато има строги мерки при изкупуването на тези метали.ние сме убедени че кражбите при изкупуването на цветни метали ще бъдат минимални/.

Най-засегнати от кризата с тока бяха хотелиерите в Слънчев бряг. След днешната среща те са оптимисти.Изпълнителният директор на Слънчев бряг-АД Мария Михалева изрази надежда ,че когато се изгради едно ново трасе и се построи тази подстанция вече няма да имат такива проблеми и ще могат да запълнят на 101 % капацитета на базата в региона на Север от Бургас

Вицепремиерът успокои, че до края на сезона не се очакват сериозни проблеми с тока.Той каза:" режим на тока и в най-тежките дни не е имало и от тук нататък няма да има. и обеща догодина проблеми с тока по южното черноморие да няма.




Още по темата: общо новини по темата: 40
09.11.2010 »
28.09.2010 »
20.09.2010 »
25.08.2010 »
24.08.2010 »
21.08.2010 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Problemite-s-toka-shte-budat-resheni-do-sledvashtiya-sezon-obeshtaha-instituciite-186009
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.