Норвежкият посланик се срещна с фондацията за биоразнообразие
Автор: Екип Burgas24.bg 09:23 / 12.08.2010Коментари ()439
©
Посланикът на Кралство Норвегия у нас г-жа Тове Скарстейн посети днес офисът на Българска Фондация Биоразнообразие в Бургас и се срещна с екипа, работещ по Проекта
"Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина". Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Норвегия, Исландия и Лихтенщайн чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, а основен партньор от норвежка страна е Директората за управление на природата към норвежкото министерство на околната среда.

Г-жа Скарстейн се запозна с напредъка по Проекта и се поинтересува от трудностите, които екипът среща при реализирането му. Бяха обсъдени възможностите, с които посолството на Кралство Норвегия у нас може да съдейства за успешната реализация на дейностите по Проекта и неговото администриране. Г-жа Скарстейн с интерес разгледа снимките и материалите от проведените през юни две учебни пътувания до Норвегия, които БФБ организира заедно с норвежкия си партньор за представители на институциите и предприемачи от Странджа, развиващи природосъобразен бизнес.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Norvezhkiyat-poslanik-se-sreshtna-s-fondaciyata-za-bioraznoobrazie-184074
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.