Елена Иванова: Има браншово обсъждане на бъдещия закон за туризма
Автор: Екип Burgas24.bg 13:22 / 09.08.2010Коментари ()571
© Burgas24.bg
Бъдещият закон за туризма се обсъжда между браншовите организации, каза   Елена Иванова, председател на Управителния съвет на "Съюза на собствениците на хотели" и член на работната група за обсъждането на закона. "Законопроектът в голямата си част е изготвен. Миналата седмица дори мина второ обсъждане с бранша. Тепърва предстои трето обсъждане.

Общо взето по отделните глави има отделни обсъждания, например частта за туроператорите се обсъжда с туроператори, частта за хотелиерите се обсъжда с хотелиерите. Бранша е канен вече няколко пъти в министерството. Миналият вторник обсъдихме категоризацията, а след две - три седмици предстои обсъждането на туристическите райони", посочи Иванова. На въпрос има ли единно становище относно районирането на страната Иванова посочи,че такова така или иначе ще бъде постигнато при обсъжданията, така че да удовлетворява и държавата и бранша.

Иванова обаче посочи, че както не бива да се бърза с приемането на закона, за да не се роди поредното недоносче, така и не трябва неговото приемане да се протака безмислено във времето. "В крайна сметка от този закон има наистина голяма нужда и не случайно се прави нов закона. Трябва да го има този закон, за да знаем правилата, по които ще се развива туризма. Не може да си позволим месеци и години наред да си обсъждаме закона, от който още сега имаме нужда", посочи Иванова.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Elena-Ivanova-Ima-branshovo-obsuzhdane-na-budeshtiya-zakon-za-turizma-183437
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.