НАП: 70% от оборота на проверените нощни клубове не се декларират
Автор: Екип Burgas24.bg 11:33 / 09.08.2010Коментари ()359
© Burgas24.bg
Нови 200 000 лв. оборот са регистрирани на касовите апарати в четирите от най-големите увеселителни заведения в "Слънчев бряг" в събота вечер, съобщиха днес от Националната агенция за приходите (НАП). От агенцията посочват, че така само за две нощи оборотът на дискотеките е стигнал половин милион лева. По време на проверките в петък през нощта инспекторите са установили, че 7000 от всеки 10 000 лв. оборот не се декларират от собствениците на нощните клубове и върху тях не се внасят данъци.

Заради откритото данъчно наблюдение постъпленията от таксата за вход в четирите клуба са достигнали близо 30 000 лв. на вечер. През почивните дни данъчните са проверили и супермаркети в курортния комплекс. Оказало се, че в четири от тях действителният оборот е двойно по-висок от отчетения на касовите апарати.

На собствениците на тези магазини са съставени актове за нарушения, глобата за тях може да стигне до 10 000 лв. Откритото наблюдение на обекти в "Слънчев бряг" ще продължи до края на активния туристически сезон, като на фирмите, за които е констатирано, че укриват голяма част от оборота си, ще бъдат възложени ревизии за последните пет години, информират от НАП.

Източник: EkipNews.com



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/NAP-70-ot-oborota-na-proverenite-noshtni-klubove-ne-se-deklarirat-183389
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.