360 кг. месо са предадени за унищожаване на екарисаж тази година
Автор: Екип Burgas24.bg 17:42 / 03.08.2010Коментари ()566
© Burgas24.bg
360 кг. месо са предадени за унищожаване на екарисаж от Регионалната ветеринарномедицинска служба (РВМС) в Бургас от началото на годината до момента. Това съобщи  д-р Даниела Кепекова, която изпълнява длъжността началник на отдел ДВСК. В това число се включва също съставяне на актове и транспортиране на месо без необходимата маркировка. Те са конфискувани съвместно полицията и насочени за унищожаване на екарисаж, обясни Кепекова.

По отношение на млечните продукти и рибата - предадените за унищожаване на екарисаж млечни продукти са 40 кг., а рибата и рибните продукти - 30 кг. От началото на годината до момента инспекторите на РВМС са извършили общо 988 проверки на предприятия и близо 1 780 проверки на обекти в търговската мрежа и заведения за обществено хранене. Издадени са общо 82 акта от началото на годината.

Само през летния сезон издадените актове са 43, от които най-драстични са незаконната търговия с риба и мляко, т.е. продуктите нямат идентификационна маркировка, нито условия за предлагане и съхранение. Най-често срещаните нарушения в търговската мрежа са некоректно предлагане на продукти, неспазване на режимите за съхранение, непредставяне на документи и преди всичко пропуски при водене на документация.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/360-kg-meso-sa-predadeni-za-unishtozhavane-na-ekarisazh-tazi-godina-182224
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.