Плажът бие планината при избор на почивка
Автор: Екип Burgas24.bg 10:38 / 29.07.2010Коментари ()1337
© Burgas24.bg
Морето бие планината при избор на почивка. Отмората на плажа неизменно е предпочитана дестинация за летен отдих през последните години за една четвърт от българите. Това показва проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение.

Сред сигурните летовници на море преобладават високообразованите българи и най-младите участници в националното изследване на НЦИОМ. Два пъти по-малко са желаещите през настоящата година да почиват на планина в сравнение с отправилите се към морето. Отдихът на село започва сериозно да конкурира планинската почивка през настоящата година, а и почивките на вили стават все по-популярни предвид пестенето, заради кризата.

Без отдих през това лято твърдят, че остават 63% от сънародниците ни, съобщават от Националния център за изучаване на общественото мнение.

Сравнителните данни за периода 2008-2010 г. показват, че у нас има траен дял от хора (около 4%), които предпочитат да летуват в чужбина, и които въпреки кризата, няма да изневерят на стандартите си за отдих. Апелите за инвестиции в родния туризъм не ги мотивират. Куфарите за пътувания зад граница стягат най-често заможните българи, столичаните, младите и образованите.

Източник: в. "Монитор"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Plazhut-bie-planinata-pri-izbor-na-pochivka-180958
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.