Със системата за видеонаблюдение рязко са спаднали джебчийските кражби в Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 14:54 / 28.07.2010Коментари ()668
© Burgas24.bg
След поставянето на системата за видеонаблюдение в Слънчев бряг рязко е занижен броят на джебчийските кражби в комплекса. Това каза говорителят на Областната дирекция на полицията в Бургас Цветелина Рандева. Все пак обаче такива кражби не липсват. Те се осъществяват например в автобусите, както и в западната част на комплекса, където видеонаблюдението не функционира в пълния си обем. По думите на Рандева не може да се определи място по Южното Черноморие, което може да бъде определено като особено рисково по отношение на джебчийските кражби.

"Безспорно Слънчев бряг може да бъде определен като по-рисков район по отношение на джебчийските кражби най-вече заради територията му. Логично е, че джебчиите могат да си изберат, което и да е място, но естествено те се насочват към места, където се предполага, че има повече чуждестранни туристи. Не можем обаче да подценим и другите курортни селища по Южното Черноморие. Всяко едно от тези места в определен период може да се окаже предпочитано място за джебчиите", посочи Рандева.

За да се предпазят туристите от джебчийски кражби, от полицията съветват да не се държат на едно място ценни документи, дебитни карти. Да не се съхраняват заедно дебитни карти и листчета с написани на тях ПИН кодове.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Sus-sistemata-za-videonablyudenie-ryazko-sa-spadnali-dzhebchiiskite-krazhbi-v-Slunchev-bryag-180801
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.