Таксиджия и евангелист обвинен за сводник
Автор: Екип Burgas24.bg 10:09 / 23.07.2010Коментари ()489
© Burgas24.bg
Варедин Емин, единият от арестуваните в спецоперацията "Сводниците", работи от години като таксиметров шофьор в Слънчев бряг и посещава със семейството си една от евангелските църкви в Бургас.

Това разказаха близки на задържания Емин, докато чакаха окръжните магистрати да решат дали да оставят в ареста 35-годишния мъж. Много добро семейство сме, нищо не крие от мен, невъзможно е да се занимава с такива неща, зарича се съпругата Гергана.

Кара такси на рента, всеки ден трябва да плаща по 40 лева, обяснява и братът Емин. Обжалваме мярката за неотклонение, наложена от Несебърския районен съд, тъй като няма достатъчно доказателства за извършено престъпление, коментира Манол Чакъров, защитник на Варедин.

35-годишният Емин и 29-годишният Живко Димитров бяха арестувани през уикедна. Днес министър Цветанов, който бе на посещение в Бургас, похвали полицията за акцията "Сводниците".

Междувренно в Бургаския окръжен съд бе насрочено заседание за мерките им. В понеделник несебърските магистрати определиха постоянен арест за Варедин Емин и Живко Димитров. Недопустимо е заседанието да се насрочва в 3-дневния срок, предвиден за обжалване, каза адвокат Веселина Василева, която защитава Димитров.

Тя поиска заседанието за мярката на Димитров да бъде отложено за друга дата. Окръжните съдии разгледаха само жалбата на таксиджията и го оставиха в ареста. Според разследващи той е превозвал жриците по адреси.

Източник: в. "24 часа"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Taksidzhiya-i-evangelist-obvinen-za-svodnik-179506
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.