Младежи обучават бургаски връстници как да се справят със стреса
Автор: Екип Burgas24.bg 09:15 / 22.07.2010Коментари ()648
© Burgas24.bg
Младежи ще обучават бургаските си връстници как да се справят със стреса, насилието и агресията и да хармонизират емоциите си, предаде репортер на Burgas24.bg. Това стана ясно днес след среща на кмета на Бургас - Димитър Николов с представители от страната и чужбина на международната хуманитарна и образователна неправителствена фондация "Изкуството да живееш".

Председателят на фондацията за България Константин Драгов, координаторът Деница Станчева и Камил Обграл от Франция, представител от централния офис на фондацията представиха проекта.

 

България ще е домакин на тазгодишния тримесечен курс за младежи и студенти от 18 до 30години. Над 100 младежи от страната и Европа ще се включат в курса на фондацията "Yes!We can!"("Да! Ние можем). Целта е младите хора да бъдат обучени в различни ценности, организационни и комуникативни умения, за да помогнат на връстниците си да градят общество без стрес и насилие. Курсът се състои от два етапа. След първият месец от обучението група от млади доброволци на фондацията ще посетят Бургас, за да приложат и демонстрират наученото. С подкрепата на Община Бургас ще бъдат организирани множество хуманитарни и благотворителни инициативи като посещение и провеждане на антистрес курсове в домовете за деца, изоставени от родителска грижа, занимания в училищата и преподаване на дихателни техники за справяне с негативните емоции, подобряване на концентрацията и възпитание в приятелски отношения, съпричастност и борба с насилието.

Желанието и стремежът на фондацията е да мотивират децата и младежите да участват в мероприятия като засаждане на дръвчета, освежителни почиствания и боядисване на площадки и детски градини, посещения на домове за сираци и възрастни хора.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mladezhi-obuchavat-burgaski-vrustnici-kak-da-se-spravyat-sus-stresa-179186
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.