"Независимите" поискаха оставката на зам. кмета Костадин Марков
Автор: Екип Burgas24.bg 13:36 / 20.07.2010Коментари ()1894
© Burgas24.bg
Групата общинските съветници "Независими" поискаха оставката на заместник-кмета по строителството на община Бургас Костадин Марков, предаде репортер на Burgas24.bg. По време на отчета си за последните седем месеца- периода от ноември 2009 година до края на юни 2010 г. те обявиха, че ресорният заместник кмет е наложил корупционни схеми, на база на които негови приятелски фирми печелят търгове за обществени поръчки.

Групата на седмината съветници отправиха призив към кмета на община Бургас Димитър Николов незабавно да освободи от поста Марков. Ако не се вслуша в препоръката им независимите смятали да преразгледат своето отношение към него и към общинската администрация.

По време на отчета не бе подмината и личността на председателя на Общинския съвет Снежина Маджарова. По думите на водача на групата Валентин Касабов Маджарова редовно си позволявала лични обиди и нападки към неудобните й съветници. Касабов се мотивира с това, че председателят на местния парламент прекъсвала неоснователно изказващите, което е довело до "сриване на авторитета на местния парламент до ниво махленска седянка".




Още по темата: общо новини по темата: 1
21.07.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nezavisimite-poiskaha-ostavkata-na-zam-kmeta-Kostadin-Markov-178694
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.