Иван Алексиев и Златко Димитров се ангажираха с проблемите на крайбрежието на Ахелой
Автор: Екип Burgas24.bg 14:12 / 19.07.2010Коментари ()1023
©
Зам.-председателят на Комисията по околна среда и води в НС Иван Алексиев и общинският лидер на ПП ГЕРБ-Несебър и зам.-областен управител Златко Димитров направиха оглед на крайбрежието в град Ахелой.

Двамата приеха поканата от страна на местна власт, на рибарите и управниците на къмпинг "Ахелой". Местните жители са силно притеснени от факта, че тръбата на пречиствателната станция Слънчев бряг - Несебър - Равда излиза в много близко разстояние в акваторията на Ахелой и така водите са силно замърсени и непривлекателни за туристите.

"На лице е проект за разширение на пречиствателната станция, в който е заложено заустване на тръбата на много по-далечно разстояние от брега. Така проблемът ще бъде напълно решен", коментира народният представител от ПП ГЕРБ Иван Алексиев.

Друг от проблемите в Ахелой е активното свлачище пред самия къмпинг. През 2002 г. е реализирано брегоукрепване на землището на Ахелой, но с днешна дата укрепителните работи са поддали. Морето е нанесло непоправими щети, като три от буните са били унищожени. В момента състоянието е опасно за плажуващите, а с идването на следващия зимен сезон ситуацията ще стане още по-тежка. Рибарите нямат място и за лодкостоянка.

"Ще проверим в Областна администрация какви са били проектите за брегоукрепването през 2002 г. До дни ще изпратим писмо до Междуведомствената комисия в София с искане за отпускане на средства за възстановяване на буните и укрепване на свлачището. Това са мерките на първо време, а по-далечната ни цел ще бъде цялостна брегоукрепителна програма за Ахелой", обясни Златко Димитров.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Ivan-Aleksiev-i-Zlatko-Dimitrov-se-angazhiraha-s-problemite-na-kraibrezhieto-na-Aheloi-178365
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.