Карнобат преобразява центъра си с европейски пари
Автор: Екип Burgas24.bg 13:55 / 18.07.2010Коментари ()479
4 596 000 лв. ще бъдат инвестирани в модернизацията на централната градска част в Карнобат.

Привличането на средствата стана въможно след подписването на договор по схема за бъзвъзмездна финансова помощ по програма за регионално развитие.

Проектът ще обхване централната зона за обществен отдих и включва цялостно реновиране на големия градски площад, реконструкция на централната пешеходна зона, както и постигането на абослютно нова визия на градския парк.

Рехабилитацията на градския център трябва да бъде извършена за срок от 24 месеца. От общинска администрация планират в най-кратки срокове да обяват конкурс за обществена поръчка за изпълнител и да стартират изпълнението най-късно през месец март.

Амбицирани сме да изпълним проекта много по-рано от крайния срок, защото това е много важна промяна за града ни. Ако ремонтът на едно училище обслужва няколкостотин деца, то ремонтът на градския център ще обслужва хиляди жители и гости на община Карнобат - коментира минути след подписването на договора кметът Георги Димитров.

Проектът за новата визия на площада, пешеходната зона и градския парк беше приет от общинския съвет и премина през обществено обсъждане.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Karnobat-preobrazyava-centura-si-s-evropeiski-pari-178186
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.