По Черноморието борят кризата с ниски цени и по-добро качество
Автор: Екип Burgas24.bg 14:43 / 13.07.2010Коментари ()615
© Burgas24.bg
Финансовата криза се отрази и на туризма, което принуди хотелиерите да мислят различни стратегии да привличат туристи. По Северното Черноморие, например в Каварна е заета 60% от легловата база. Общинарите залагат на богат културен календар, за да привличат туристи. Много от хотелиерите са намалили цените с до 20%. Най-евтиният вариант за почивка са частни квартири или да се наеме апартамент. Нощувка в апартамент на бреговата ивица е около 60-80 лева.

В Балчик също са свалили цените. Някои пък залагат на друга тактика - по-добро качество, вместо по-ниски цени. "Вдигаме качеството на услугите, които предлагаме, но на същата цена", разказва хотелиер.

По Южното Черноморие хитът е "ол инклузив". Цените сега са поносими, отпуските са по джоба на българския турист. В момента цените са около 80-100 лева, но след 20-25 август ще паднат до 45-50 лева на ден за "ол инклузив". В старата част на Созопол е едно от най-евтините места. Почти всички стари къщи са реновирани, имат и модерни санитарни възли. В Приморско се предлага избор - стая с или без климатик, като без е 35 лева, а с климатик - 42. При тези ниски цени обаче  трябва отделно да се предвиди разход за храна и плажни развлечения.

Източник: bTV



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Po-Chernomorieto-boryat-krizata-s-niski-ceni-i-po-dobro-kachestvo-177088
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.