В 16 часа Бургаският апелативен съд ще се произнесе по казуса Лечков
Автор: Екип Burgas24.bg 13:13 / 29.06.2010Коментари ()859
Отстраненият от длъжност кмет на Сливен Йордан Лечков се закани да съди прокурор Янкова от Бургаска апелативна прокуратура, защото го обвинява в престъпни деяния и в това, че не е оправдал доверието на избирателите на Сливен, предаде репортер на Burgas24.bg. Той заяви, че като свидетели ще призове съдебния състав на Апелативен съд Бургас с председател Златина Иванова, пред който прокурорът направи изявлението, като част от мотивите, с които поиска потвърждаване на мярката за отстраняването на Лечков от длъжността кмет на Сливен от Окръжният съд в града на Стоте войводи.

Лечков се мотивира така: "Не може от банката на прокурора тя да ме изкара престъпник вие сами чухте, престъпна дейност и така нататък. Нека се концентрираме и да докажем обвиненията. Нека влезем, съдът да се произнесе...искам да вляза утре в съда, казвам го пред вас съвсем отговорно, вие го чувате".

Прокуратурата изрази и опасения, че Лечков може да повлияе върху свидетелите по разследването на повдигнатите срещу него 7 обвинения. В съдебна зала бе представена и жалба от общински съветник доц. Д-р Иван Андреев, според която Лечков оказвал натиск върху съветниците. Обвинение на което бившият футболист отговори така: "Съветниците не са ми подчинени...на баба Злата шурея им. Аз не мога да им повлияя. Прокурорът твърди че имало организирана престъпна група. Аз управляват парите на 110 хил. сливналии значи те са организираната престъпна група".

Отстраненият градоначалник попита съда, по силата на кой закон няма право да влиза в общината, след като от 21 април не подписва документи и е отстранен от длъжност единствено административно. Той се мотивира, че единствено отстраняването му като кмет може да бъде извършено от РИК, която го е назначила.

Лечков се позова и на това, че преди дни бил оповестен одит на Сметната палата, според който в общината не били констатирани финансови злоупотреби. Лечков обясни, че интерес да бъдат повдигани обвинение срещу него има прокурорът от Сливенската окръжна прокуратура, който бил в комбина с отстраненият миналата година по него сигнал директор на НАП-Сливен, заради финансови злоупотреби и който сега бил свидетел срещу него в процеса.




Още по темата: общо новини по темата: 12
01.07.2010 »
29.06.2010 »
29.06.2010 »
29.06.2010 »
04.05.2010 »
04.05.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/V-16-chasa-Burgaskiyat-apelativen-sud-shte-se-proiznese-po-kazusa-Lechkov-173923
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.